Candlestick

Jag förlorade en jäkla massa pengar när börsen föll i mars och det hade kunnat undvikas om jag inte varit så girig.

Två veckor innan börsraset tog jag till mig alla signaler om ett kommande fall, men börsen tokrusade, så som den brukar innan ett stort fall och jag blev girig och ville vara med ”en dag till” och till slut var det för sent.

När fallet kom var jag girig igen på så sätta att jag trodde att det var mer värt ”att sitta still i båten” än att sälja i fallet och till slut var allt uppgång i portföljen som bortblåst.

Kände några dagar en olust över det, men har lärt mig att ta perspektiv och då blev det hanterbart och jag har också lärt mig att resa mig upp igen efter ett fall, oavsett vilket.

Det blev början på en väldigt dyr utbildning att förstå börsen och världsekonomin, men en gyllene period att lära mig eftersom börsklimatet bidrar till alla tänkbara scenarion att träna på.

I den miljön har jag varit klantskalle och gjort ännu fler förluster, men också en och annan vinst som bidragit till att jag fortfarande är likvid.

Bull och Bear är nu kända begrepp för mig och igår lärde jag mig om candlestick vilket kommer vara till stor hjälp framöver.

Har nästan blivit besatt av att följa aktie- och indexkurvor och i bästa av världar skulle jag ha ett börs-rum belamrat med skärmar på väggarna.

Nu har jag en devis sedan många år tillbaka att jag privat ska klara mitt liv men endast en smartphone, alltså ingen padda eller pc som komplement. Dagens smartphones innehåller allt man behöver och det fascinerar mig och då blir det så att aktiehandeln får ske från den.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.