Gränskabel

Enligt logiken och den information jag kan vaska fram på nätet skulle gräsklipparens front med sensorer bytas och med de rådande diffusa felen behöver jag felsöka och åtgärda i en logisk ordning för att kunna ringa in felet.

Beställde en ny front på Claes Ohlsson som är de enda som numera saluför reservdelar till Worx Landroid WC 790E1. Den kom efter några dagar men felet kvarstod.

Nästa åtgärd i ordningen var då att byta kretskort i laddstationen, men de var restade på Classe ända fram till mitten av augusti, så då tänkte jag att jag under tiden kunde kolla den tredje grejen i felsökningsordningen som är gränskabeln eller signalkabeln om man så vill.

Den har många amatörmässigt gjorda skarvar av mig, vet inte hur jag tänkte om det när jag petade ner den i gräsmattan och varje skarv kan bli ett signalläckage.

Fick med mig en el-förlängningssladd från husvagnen i går, den blev så varm på ett speciellt parti att jag brände mig och kunde ana ett el-pirr i handen att jag dömde ut den på stört och av nyfikenhet klippte upp den för att se vad som var galet.

Hittade inget fel på den, men kom på att kunna använda den som en mindre provslinga till Sören (gräsklipparen) för att se om det gjorde någon skillnad och det gjorde det så då blev jag inspirerad att gräva upp gränskabeln. Den behöver ändå dras om på ett par ställen.

Nu har jag grävt och kollat alla mina dåliga skarvar och för stunden verka Sörens sensorer reagera positivt på detta, så i morgon kväll kommer jag göra skarvarna ordentligt och peta ner kabeln igen

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.