22/7 Bilen tillbaka och jag lämnade ön.

Sicken jäkla tur jag hade att bilen var klar att hämtas på morgonen.

Åt frukost och duschade innan jag cyklade från Lundegårds camping till Borgholm. Det är en fantastisk fin väg och det är så mycket sommar och semester i den sträckan.

Det var full fart på verkstaden så jag fick vänta ett tag, men vad gjorde det när jag var så tacksam för att få bilen tillbaka bara efter en arbetsdag.

Åkte tillbaka till campingen och svidande om till campingkläder igen, redo för en stranddag tillsammans med min dotter på stranden där de hyrde.

Det blev en fin dag tillsammans innan vi bröt upp på eftermiddagen. De gick upp till stugan och jag packade in all strandutrustningen och åkte tillbaka till campingen.

Inte långt därefter kom telefonsamtalet från min mor om att pappa blivit sämre efter dialysen och att läkaren sagt att han hade från en timme kvar att leva till max 24 timmar.

Massor av tankar får ostrukturerat och ologiskt genom mitt huvud, vad skulle jag göra nu? Jag som hade mitt uppdrag i kyrkan förmiddagen därefter.

Ringde min dotters mor som hjälpe mig att sortera och prioritera i tankarna och mitt beslut blev att så fort som möjligt åka hem till pappa utan att ta med mig husvagnen för att spara tid.

Packade in i bilen det jag behövde för resan, meddelade min dotter och for iväg i kupétystnaden. Massor av tankar om min pappa for genom huvudet hela vägen och jag hoppades hinna fram innan det var för sent.

Min mamma och bror hade åkt direkt in till pappa och det kändes skönt att de var hos honom.

Kom fram vid midnatt och blev insläppt på avdelningen där min mor var kvar. Pappa hade somnat efter en orolig kväll och morsan och jag valde att stanna kvar resten av natten på hans rum. Hon valde att sitta i en fotölj bredvid honom och jag fick en fältsäng inburen och placerad vid hans fotända.

Trött av resan och den sena timmen kunde jag sova en stund i förvissning att nu var jag hos pappa om det skulle hända något.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.