En vanlig dag på jobbet

Det är ett år sedan jag började jobba hemma pga pandemin. Innan det var jag aldrig hemma och om jag var det så handlade det om att byta väska till en annan packning och sedan fara iväg igen.

Jag får då och då frågan om jag haft svårt att anpassa mig till det ”nya” livet nu när jag tvingas jobba hemifrån och mitt svar är att jag inte ens tänker på det.

Jag är anpassningsbar. Reser jag så gör jag något bra av det och jobbar jag hemma så är det också bra.

Jag stortrivs med att jobba hemma då det är väldigt effektivt och jag sparar in massor av fritid som jag kan använda till min träning och hemmet, men om jag skulle behöva börja resa igen i arbetet så skulle det vara spännande och stimulerande också. För mig handlar det om att acceptera, anpassa och göra det bästa av stunden.

I dag har jag jobbat sittandes eftersom jag på träningen fick ihop mina steg. Har suttit i mitt arbetsrum som jag fixat i ordning under pandemin och jag älskar det rummet.

Jobbet består av ständiga möten via Skype och jag har väl för livlig fantasi för jag upplever att jag för tillsammans med de jag skypar med och har ingen känsla av att vi sitter på olika ställen i landet.

I mellanrummen mellan mötena läser jag och besvarar Mail, läser information på intranätet och läser in material inför kommande möten.

Använder Pomodoro de stunder på dagen det funkar för att jobba strukturerat.

Direkt efter jobbet kan jag fånga in min fritid och göra något vettigt av den och det jag gjorde i dag var att ta hand om julgardiner jag tvättat och sedan åt middag hos en kompis som bjussade på det.

Nu är klockan 21:00 och jag ska sova. Går upp 4 eller 5 på morgonen beroende på vilken träning jag har och i morgon är det sovmorgon till klockan 5.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.