Där himmel möter jord

Jag vet inte hur det går till, men många gånger får jag ansvar för sådant jag själv uppskattat att delta i, så som Där Himmel Mötet Jord i Sant Elavi Kapell på Öland.

Det har varit en av de stora behållningarna under alla de år jag varit här och från förra året har jag av församlingen blivit tillfrågat om jag vill ta över stafettpinnen och planera och leda dessa träffar och på samma sätt som i Taizé blir det inget om vi själva inte är med och bidrar.

Det är med stor stolthet jag tackat ja till uppdraget och samtidigt med stor bävan inför ansvaret att föra traditionen vidare med min touch som man kommer prata om när någon annan tar över efter mig.

Detta är församlingslivet i grunden, när vi som vill delta är de som skapar det vi vill delta i.

Nu sitter jag på Robinson Cruse och belönar mig med en lunchbuffé med utsikt över kalmarsund, Borgholms hamn och slottsruinen. Det är viktigt att man belönar sig när man genomfört ett mål och framförallt med en viss anspänning innan.

Kan känna ibland så som många andra i bibeln, ”men Gud, varför just jag, jag kan inget och har inget att tillföra?! Och då står Gud på sig och envist hävdar att man är utvald att föra ordet vidare och människorna tillsammans.

Inspirerad av söndagens utomhusgudstjänst vid Sant Elavi och helgens tema byggde jag upp dagens samtal kring det.

Om en vecka är det dags igen och jag har ännu inte börjat planera, men lovat deltagarna att det blir något.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.