Den kämpande tron – dagens predikan

Min återgivning av den:

Synder och förlåtelse?!

Den kämpande tron. Livet är många gånger en kamp. Jesus delar alla människors smärta och ger hopp och ork att kämpa. Det är kristendomens budskap, den kämpande tron. 

Vi undlåter att se den som syndat eller så fördömer vi och ger personen en plats utan att bli sedd eller bekräftad. Vi bär på en längtan att en dag få ge vår kärlek och bli förlåtna och bekräftade, men vi vågar inte, ”jag hör inte dit”. Tanken och längtan att få vara med är starkare än rädslan och jag vågar mig fram trots all rädsla och tvivel i hopp om att bli sedd, men vad finns att se hos mig?

Jag skulle ändå lämna min dyrbara skatt i allra största ödmjukhet, det är mitt enda hopp. 
Vi fördömer andra för att behålla vår egen status och position och i det kan vi bli avklädda ända in på skinnet när vi blir prövade. Hur många människor har jag sårat i min iver att vinna respekt och hävda min rätt? 

Min brist och undanlåtenhet rasar som ett korthus inför den osedda som vågade sig fram och gav av det lilla den hade. Plågsamt och förvirrat att bli så avklädd i min uppblåsthet. Vad ska mina vänner och grannar tänka nu? Vem är jag nu? Så oförskämt att göra så mot mig!! 

Men den utstötta och osedda blev älskad för sin gåva och jag fick samma kärleksfulla blick trots min uppblåsthet. Hur kan jag komma tillbaka från det?

Längtan efter att få leva i kärlek mod och styrka i Jesu namn
Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.