Julnattsmässan

Det är där min jul börjar och jag är glad och tacksam för det fina umgänget jag fått med familjen tidigare på dagen som en grundning till detta.

Kyrkan blev proppfull och några fick ståplats och det uppstod en härlig gemenskap människor emellan inför julnattens under och alla klämde i för fulla muggar i psalmer och sånger. Så skönt att gå in i julen med den värmen.

Bestämde mig i sista stund efter mässan att cykla iväg till det öppna hus som en av prästerna och hennes man bjuder in till på julnatten och där fortsatte den fina gemenskapen i skenet av alla stearinljus och med dignande fika- och godisbord.

Cyklade hem vid 2-tiden mitt i julnatten och kände mig levande med julfrid i sinnet.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.