Min fasta engagerar

Nu återstår endast timmarna som är kvar till midnatt innan jag tänker tillåta mig att dricka kaffe igen. Den sista veckan i fastan och de sista timmarna är de mentalt svåraste eftersom det jag längtar och saknar efter är så nära och ändå otillgängligt. Prövningen är som störst då eftersom tankarna om att ”Nu har jag varit så uthållig i så många dagar att en kopp kaffe kan jag unna mig”

Fastan har i år varit en lika stor och svår prövning som alla andra år. I Bibeln står det att man ska fasta utan att göra någon stor sak av det inför andra, jag fick en första- och en insida i Neikes Allehanda om min fasta. Fastan är en inre kamp mer än att visa sig duktig inför varandra. 

Har ingen aning om orsaken till varför NA valde att skriva så stort och mycket om min fasta men jag svarade ändå ja till att vara med i artikeln. Jag såg det som en möjlighet att beröra andra människor och det har det gjort. 

Ända fram från att artikeln publicerades till fram som så sent igår kommer det fram människor som berättar att de läst artikeln och att den var bra. Andra berömmer mig för prestationen och några vill berätta om sin egen tro och fasta. 

Det var just det jag hoppades på, att artikeln skulle beröra andra människors liv och få deras reflektioner. Kag hoppades också på att artikeln skulle ge en kompletterar bild till vad påsken är och vilken innebörd den har. 

Nu är jag på den sista fastedagen och i natt bryts den eftersom Jesus uppstår från det dödläge som långfredagen gav. Varje påsknatt för vi i glädje fira att våran ledare och förebild vinner över ondskan och döden.

Jag är beredd att åter igen följa honom och det kommer jag fira med en kopp kaffe 🙂

  

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.