Vårdar du det du har?

Jag får nyhetsbrev från Raymond Ahlgren som jag ser upp till. Den här gången skrev han om lycka och att vårda det man har. 

Försökte länka mejlet till bloggen för att dela med den som vill ta del av det och tills att jag lyckas med det så får det bli en kopia på texten. 

”Hej Christer!

Jag såg just en text som löd:

”Någon annan är lycklig med mycket mindre än vad du har…”
Så enkel text. Så sann och så värd att faktiskt reflektera över. Varför inte ta denna helg och bara suga på dom orden. För vi är ofta rätt snabba på att söka anledningen till vår olycka bland yttre omständigheter. Men är det sant?
Att vi alla kan gå upp och ned i humöret är en sak, och det påverkas givetvis av yttre faktorer men jag talar om de senaste 5-10 åren i ditt liv. Har du varit lycklig? Genuint lycklig? Om inte – varför?
Och då är det lätt att se på yttre omständigheter. Det är lättare, det är bekvämare. Men sanningen är den att lycka finns inprogrammerat INUTI dig – från födseln. Dock så har den blivit övertäckt av lager på lager av rädslor.
Allt du behöver göra för att bli lycklig är att lyfta dessa lager.
En definition av LYCKA som jag hörde för några år sedan baseras på vad vi gör med vår tid här på jorden. Ägnar vi tiden åt att jaga saker som vi tror vi behöver eller ägnar vi tiden åt att vårda det som vi redan har? För om du inte är lycklig med det du redan har – är du så säker på att fler pryttlar kommer att göra jobbet?
På engelska lyder definitionen såhär:

”How do you spend your time? Having what you want – or wanting what you have?”

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.