Sören är okey igen

Han har under en längre tid blivit knepigare och knepigare och jag har inte kunnat förstå vad det var med honom.

För någon månad sedan trodde jag att jag kört av gränstråden med kantklipparen så då kröp jag runt tomten två gånger för att hitta avbrottet. Konstaterade att tråden var hel.

Misstänkte att batteriet var slut eftersom han laddade dåligt och beställde ett nytt innan jag reste till Halmstad och det levererades i brevlådan i måndags. Testade det, men felet kvarstod.

Misstänkte så att laddstationen var trasig och beställde ett nytt kretskort på Claes Ohlsson i tisdags och hade sån tur att få det till i går fredag. Hmmmm…det var inte det heller som var felet.

Plockade isär hela Sören för att se om jag kunde hitta något trasigt inuti och passade på att spruta kontaktspray i alla kontakter, men det hjälpte inte det heller.

Kändes inget bra att Sören inte kunnat klippa gräset på tre veckor och jag behövde verkligen få ordning på det. Skulle jag behöva köra över mattan med handjagaren?

Satte mig i trappan sent igår kväll, nästan natt och läste trådar på näten om de som haft samma problem med sina robotar. Sov på saken och tidigt i morse skruvade jag isär Sören igen och hittade den avbrutna kabeln som jag läst om. Fixade fram en ny kabel som jag lödde dit och nu funkar han igen.

Passade på att ge honom ny programvara också.

Christer Hansson

3 svar till “Sören är okey igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.