Firat i 20 timmar

Sov fyra timmar den 24 december vilket innebär att jag var vaken och firade i 20 timmar. Det kan man kalla ett rejält födelsedagskalas, men så är det ju inte vem som helst som fyller år utan det är ju Jesus him self.

Började tidigt i morse med att cykla iväg till en grötfrukost och lite julklappsöppning och jag fick en en efterlängtad jultröja.

Hamnade därefter på Blomsterlandet för att köpa en blomma till julfirandets värdar och blev kvar en stund bland alla julsaker som reades ut och det var fortfarande tidig morgon.

Cyklade hem för att fixa det sista inför firandet tillsammans med familjen och det började med julmaten klockan 13 eftersom vår tradition är att äta före Kalle.

De senaste åren har jag sett Kalle Anka tillsammans med mina föräldrar och så även i år och då på rummet där pappa är inlagd. Vi halvsov alla tre till Kalle och piggnade till när vårdpersonalen kom in därefter för att pyssla om honom.

Tillbaka till firandet med familjen, med tomte, julklappsutdelning, julmatsvickning och julklappsspel

Det blev kväll och jag rundade av gemenskapen och tog mig hemåt för att göra mig redo inför julnattsmässan. Säg till att vara i kyrkan i god tid för att få landa lite. Gudstjänsten var vacker och delar av den berörde mig till några tårar.

Som avslut på dygnet eller firandet åkte jag till kyrkkaffet mitt i natten hos några som i över 20 års tid bjudit in den som vill till gemenskap mitt i julnatten och det är väldigt fint att avsluta julfirandet där…eller är det då det börjar?

Nu börjar natten glida över till morgon. En brandbil smög förbi mitt hus med blåljus och jag ser genom sovrumsfönstret att något brinner längre ner på gatan, kanske en bil.

Jag hoppas verkligen att allas vårat firande av julen kan få färre bilar att brinna.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.