Nöjd med vattenspridaren

I mitt barndomshem var det egen borrad brunn så vattenspridaren gick för jämnan där. Det var en sån där rackare som liksom snurrar runt med sin spridarstråle och den försökte man undvika eller en varm sommardag så lät man sig blötas.

Tror att det fanns en vattenspridare här i hushållet när jag flyttade in för 30 år sedan och jag har vaga minnen att jag lät vattna gräset då och då, men därefter har det inte skett, det vet jag med bestämdhet.

Har haft en filosofi att det där får naturen sköta själv och gräset överlever den värsta torkan, vid minsta regn blir det grönt igen.

Med mycket hemmatid pga pandemin så blev jag nyfiken på att vattna de torra områdena i trädgården och googlade på vattenspridare för att se vad som finns på marknaden och det finns allt från några som kostar rund hundringen till de som kostar flera hundra och jag tänker ”hur svårt kan det vara att sprida vatten” och lade mig i det lägre prissegmentet.

Hittade en på Biltema för 69 spänn och den har flera olika spridarmönster vilket passar min trädgård bra.

Har satt igång den nu i kväll, för det är på kvällen man ska vattna och det känns bra att vara en vattnare igen.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.