Avslutad katekumenatshelg

Har varit utbildningsledare i helgen för grundkursen i katekumenat och vi hade dubbelt så många deltagare mot vad vi är vana vid och det gick bra.

Däremot känner jag att jag fått skärpa till mig, väga mina ord, varit uppmärksam och lyhörd, hålla ihop gruppen utifrån grupprocesser osv vilket gör att jag känner mig lättad över att det är över.

Har alla andra år tagit bilen till Stjärnholm, men en krånglande broms tvingade mig att åka kollektivt och det är jag glad för, för det är skönt att bli skjutsad hela vägen. Det tar nån timme extra och det känns som att det är värt det. Sov en stund på bussen mellan Nyköping och Eskilstuna och på fina Mälartåget mellan Eskilstuna och Arboga kan jag skriva det här.

Måste bli bättre på att skapa stunder mellan engagemangen där jag vilar ut och får återhämtning eftersom jag kommer på mig själv med att fundera på vad jag sätta händerna i för att vara till nytta.

Har ju jobbat hela arbetsveckan och sedan växlade jag över till det här kursledaruppdraget i helgen och i morgon börjar en ny arbetsvecka där jag är själv till skillnad mot det normala då jag har min kollega med mig.

Jag måste lära mig själv att ta det lugnt också.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.