”Så trött på julmaten”

Reflekterade över det vid lunchen tillsammans med min kollega om att många känner att de behöver säga ”jag är så trött pä julmaten nu”

Jag är lika trött på att höra det uttryckas. Det är väl bara att äta något annat, så som vi gör resten av året. Det är väl få som äger samma rätt om och om igen även om jag vet att de finn intellektuella och människor i hög position som gör det.

Det är just det ljudliga beklagandet inför andra jag har svårt att förstå. Eller jag förstår att det är ett socialt kitt att alla säger samma sak på samma sätt som att alla önskar varandra god fortsättning i mellandagarna för att sedan vid någon osynlig gräns börja önska gott nytt år för att efter nyåret fortsätta att önska god fortsättning. Snacka om sociala ritualer.

Nu är denna reflektion ändå passé eftersom det är nyårsafton och vi ser fake emot festmaten som jag hoppas vi kan prata gott om in på år 2020’

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.