Fri att vara barmhärtig

Vi ägnar en stor mängd energi åt att kritiskt döma andra människor. Inte en dag går utan att någon gör eller säger något som väcker vårt behov att ha en åsikt om honom eller henne. Vi hör så mycket, ser så mycket och vet så mycket. Denna känsla av att man måste ha allt klart för sig och fälla en dom kan vara ganska obarmhärtig.

Ursprungets visdom sade att det är en tung börda att döma andra, men att bli dömd av andra är en lätt börda. Om vi bara kan släppa behovet att döma andra, får vi en djup inre frihet. När vi väl slipper döma, är vi fria att vara barmhärtiga. Låt oss minnas några kloka ord: ”Döm inte, så blir ni inte dömda”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.