Fullfölja åtaganden

För mig är det viktigt att fullfölja åtaganden. Det ska mycket till innan jag avstår något som jag åtagit mig att göra. Många gånger kan det bli jäkligt pressat när jag plockar in lite för mycket i kalendern. Ibland så spelar omständigheterna in för att det ska bli pressat.

Ett möte som jag var ansvarig att hålla i började att halka i sin planering. Det uppstod ett ryckte om att mötet var flyttat till dagen innan och jag hade ingen möjlighet att få ut information om att den förutbestämda tiden gällde. Med vetskap om att de inbjudna deltagarna troligtvis skulle gå till mötet en dag tidigare, utan mig så var jag ändå fast besluten om att närvara på den riktiga utsatta tiden. På morgonen som mötet skulle hållas så gick jag upp kl.4 för att hinna fram i god tid. Befann mig ca 10 mil från den ort som jag skulle vara i så körtiden var väl beräknad. Den morgonen var det snökaos på vägarna, både snö och halka. Prövade tanken att ställa in pga av detta och det faktum att det troligtvis inte skulle komma några deltagare, de hade ju troligtvis varit där dagen innan pga ryktet om ändrad tid. Nä! Har jag sagt att jag kommer så får det bli så, även om det bara blir jag på mötet. Resan blev en utmaning. Trafiken rörde sig långsamt. Flera avåkningar efter vägen och jag själv höll på att glida av vägen samt köra in i en buss. Min planerade körtid åts snabbt upp och började få en planerad ankomsttid ca 15 minuter före mötets starttid. Flera gånger tänkte jag tanken, ”är det värt det”, och varje gång svarade jag ja. Jag ska vara på plats när mötet börjar! Resan som normalt tar 1 timme tog det dubbla nu.

Jag anlände 15 minuter före mötesstart och började samla ihop skarorna som nu inte var beredda på möte längre. Vår mötestid hade också krympt från 30 till 15 minuter. Trots det så var jag fast besluten om att mötet skulle genomföras. Vi blev många på mötet och vi han med viktiga frågor på 15 minuter. Det var mödan värt och all ansträngning att se till att mötet blev av.

Många gånger så är det bara att gå ner på hörntänderna och tugga sig fram. Man klarar mer än man tror och för mig är det viktigt att genomföra det jag åtagit mig.

(Christer Hansson)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.