Billig och välgörande shopping

I morse berömde jag mig själv för att ha packat med mig mindre kläder än jag brukar på långsemestern. Tidigare så hade jag två proppfulla husvagnsgarderober och nu är det bara en. Tror faktiskt att jag har med mig färre skor också 😉

Det är ett utvecklingsområde hos mig att prioritera och klara mig med mindre. Att tänka ut vad som är det nödvändigaste och så här långt har det funkat. Har inte saknat något som jag lämnat hemma.

Det är samma sak med böcker. Brukar ta med mig minst tio böcker som jag skulle kunna bli sugen på att läsa samt tre biblar för säkerhets skull. I år så har jag ingen bibel med mig, den kan jag läsa på min iPhone och det gäller lika mycket det. Jag har två böcker med mig, en om framtida ledarskap som jag just nu sträckläser när jag är på stranden och en bok om att välja glädje. Funderade på bad som skulle hända om jag hann läsa ut båda före semesterns slut och kom på att då kan jag köpa en ny.

Det tar emot att köpa ytterligare en ny bok eftersom jag har minst 100 olästa hemma och då slog mig tanken att besöka en second hand butik för att köpa en intressant semesterbok.

Har nu vandrat runt i Borgholm butik ut och butik in utan att köpa något. Däremot så har jag ätit mig igenom Borgholm och det har varit en ren lyx att unna mig allt detta goda i trevligt sällskap.

Jag har en tanke om att alla nya fortfarande dyra kläder trots rean finns att köpa motsvarande på second hand och samma tanke har jag om böcker. Så jag avslutade shoppingrundan med att besöka Kupan här i Borgholm och hittade en tavla som jag fastnade för som jag ska ha i sovrummet, en urna som jag ska ha askan efter Lillis i samt tre böcker. Grundboken i psykologi som används vid psykologistudier, en seriös bok som handlar om att förstå och tyda drömmar samt en bok om partelationer. Allt detta för 85 kronor!!! Det är sanslöst lite pengar för så mycket och Kupans intäkt går till Röda Korsets verksamhet. Snacka om välgörande shopping 🙂

20130719-154647.jpg
Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.