Karolinska läroverket 

Det finns mycket i Örebro som har gamla anor, jag t.ex. När man kommer att skriva en minnestext över mig så kommer bilden av mig på en gammal cykel på stadens gator träda fram. 

En annan institution i stan är Karolinska läroverket som skolat mången student.  

 Jag blev rörd av alla människor i alla åldrar som andäktigt vandrade runt i salar de suttit i, trappsteg de nött och fönstervalv de mindes.  

    
 Några ”kastades” ut för bara några år sedan och för andra var det som med mannen som med värme i orden berättade hur det såg ut i salen vi stod i när han var student på 50-talet och att hans tre bröder också gått där. Det kändes så gott att han ville berätta det. 

Så fantastiskt att vi fått behålla denna skola med anor långt bak in i 1800-talet och att den har kläckt studenter sedan dess. 

Vattenskador tvingade fram en renovering för några år sedan och det i sin tur utvecklades till en del nybyggnation också så det bar mycket spännande att vandra runt i brytpunkterna av det gamla anrika och det nya moderna. Lyckostar alla elever som kommer få gå i denna skola som förhoppningsvis får leva i ytterligare hundrade år.  

    
   
Jag har bott i Örebro eller strax utanför i hela mitt liv och det är dags att beta av min egen hemmiljö, så nu är Karro besökt för första gången. 

Fascinerades av det gamla biologiska museum med sina samlingar på gammalt vis i sin gamla miljö. Här slog historiens vingslag. Några djur i samlingen var datera på 1800-talet.  

    
    
   
Den gamla idrottshallen där allt från truppgymnastikens ideal till dagens innebandykultur frodats gjorde mig glad 

 Glad och nöjd lämnade jag skolan öppet hus och vandrade upp på stan till nästa   institution, Hindersmässan. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.