Tågstrul

Har haft på känn ända sedan jag bokade den här resan att det skulle strula med hotell och tåg och har därför övervägt att boka om bara för att lita på min intuition, men har varje gång stått kvar vid mitt beslut bara för att få utmana mig och ta det förväntade strulet. 

Så inte nog med att det självincheckande och utcheckande hotellet lämnade mig åt ödet så var tåget mellan Hässleholm och Mjölby 30 minuter försenat där SJ skjöt fram tiden 10 minuter i taget så att vi skulle stå kvar på perrongen och frysa. 

I Mjölby var tåget till Hallsberg inställt och vi informerades att vi skulle skynda oss till ersättningsbussar som väntade på oss, så vi kastade oss av tåget och skyndade så mycket vi kunde till en tom hållplats G där buss utlovats. 

Besked kom om att bussen snart skulle dyka upp men det gjorde den inte. Nytt besked om att två bussar skulle komma om 15 minuter men det kom inte en enda. 

Sedan kom det en buss men den släppte bara av, inte på, men den gav besked om att buss var på väg. 

Efter en timme i den gråkalla kylan som vi inte vågade lämna eftersom det med för jämna mellanrum utlovades buss, så kom det äntligen en, den som stått en timme lite längre bort och bara väntat på den här stunden. 

Så nu sitter jag på bussen en sen fredagskväll och vet inte vad som kommer at hända när bussen släpper av oss i Hallsberg. 

I Hallsberg går det tåg hela tiden, försöker busschauffören uppmuntra oss med. Det må vara hänt men går det att åka med nåt av dem till Örebro?

Christer Hansson

2 svar till “Tågstrul

  1. Fniss, ursäkta att jag skrattar men det är så dråpligt beskrivet! Själv har jag inte haft såna dåliga erfarenheter av hotellbokning, men kollektivtrafiken strular ju precis hela tiden, absolut inget ovanligt föd grova förseningar bland tågen heller. Jag tror en stor del av förklaringen är att man så länge skurit ner kostnader inom kollektiv- och tågtrafiken, inför köp och säljsystem genom att lägga ut det till billigaste entreprenören – och då brister det i underhåll. Det har nu pågått i hur många år som helst och det ser vi konsekvenserna av nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.