Klippt träd

Det kändes nästan lite för sent att klippa träden eftersom knopparna är på plats och beredda att slå ut. 

Började som vanligt med äppelträdet och efter rådet jag fick från mannen som stannade till för att prata en stund så klippte jag ur ordentligt. 

Tog en fika och gick ut igen för att klippa ett av bigarråträden och där tog jag ner det på höjden. Det får bära eller brista men jag vill ha bären i plockhöjd och inte långt upp i himlen dit det är svårt att nå. Risken är att jag skadat trädet med för hörd klippning. 

Christer Hansson

5 responses to “Klippt träd

  1. Äppelträd kan klippas både vår och höst. Ska beskäras ganska hårt. Finns en ”regel” som säger att då trädet är beskuret ska man kunna kasta en hatt igenom det utan att hatten fastnar. Körsbärsträden beskar vi inte lika tufft som med äppelträden. Vet inte om det berodde på slump eller om de inte ska beskäras lika hårt som äppelträd. Vi skickade upp barnen att klättra i träden och plocka körsbär, samt stållde upp stegar i trädet för oss vuxna. Helt klart bekvämare att slippa klättra. Låter vårligt och härligt att ha träden klippta. Hoppas nu på att det blir rikligt med frukt på bekväm höjd.
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s