Träffade en apa

Vi såg dem på håll, killen med en herr Nilsson-apa i ett koppel. De satte sig ner en stund på stranden och apan klev runt i sanden och hoppade upp i husses knä för att äta banan.

Vi tittade med stor nyfikenhet och glädje. Killen reser sig upp och fortsätter att vandra på stranden i våran riktning och stannar hos oss. Apan kommer fram till mig och tittar nyfiken innan den ställer sig upp och tar tag i en av våra ryggor för att sedan hoppa upp i kompisens knä.

Vi byter några ord med killen om vad apan äter och heter och svaret var givet, banan och chicko. Vi säger att apan är söt.

Därefter fortsätter killen och apan sin vandring längs med stranden. Vi noterar att de inte stannar hos någon annan och vi undrade vad f-n som hände.

En apa hälsade på oss!

Christer Hansson

2 svar till “Träffade en apa

  1. Stackars apa. Jag ogillar verkligen fångenskap av vilda djur, som måste lära sig att agera på ett sådant sätt som passar turister.
    Ursäkta, nu blev jag tråkig. Men jag påstår att det är en form av djurplågeri. Och turistnäringen tjänar stora pengar på den här osunda djurhållningen…..
    Alltså förlåt för min tråkiga attityd här!
    Kramis

    • Jag håller med dig. Gillar inte alls hur Chicko hålls i sele och måste vandra runt på stranden. Vi ger inga pengar till ägaren som ”belöning”, däremot några minuters tillgivenhet till Chicko som kryper upp i min kompis famn som om den hellre stannade där och fick känna lite kärlek och omsorg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.