Ted Gärdestad

Ännu en pusselbit av min uppväxt har filmatiserats och jag har i två timmar under kvällen fått återuppleva den tiden utifrån mitt nu vuxna perspektiv och jag förstår vad den tidens anda och Sverige skapat mig till.

Det är ovanligt att en film får applåder i slutvinjetten och den kändes varm och genuin, som om man ville ge något tillbaka till den ömtåliga Ted som verkar ha gett så många så mycket.

”Nu blir det två timmar nostalgi” sa mannen i det högra biosätet när han slog sig ner och jag tror de flesta i den fullsatta salongen kände så.

Så mycket som kopplades ihop med Borg, Ramel, ABBA, Schaffer, Palme och jag mindes hur litet Sverige var och hur stora varje enskild händelse blev. Det som hände pratade alla om och kändisar var ouppnåeliga.

En grymt bra film som sågas av filmkritikerna men verkar gå hem hos folket.

Christer Hansson

2 svar till “Ted Gärdestad

  1. Intressant. Jag har nog tänkt att se den men blev lite tveksam efter gårdagens debatt. Det tycks som att familjen har lite olika syn på vad Ted själv skulle tyckt om filmen. Eftersom jag själv bor i trakter där han bodde, är jag lite nyfiken på den tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.