Svenskt näringsliv och Arbetsförmedlingen.

Det är sällan man hör Svenskt näringsliv uttala något positivt om Arbetsförmedlingen.

Nu har man åter igen via en undersökning hos sina medlemsföretag tagit fram fakta som stärker deras tes att Arbetsförmedlingen har svårt att klara matchningsuppdraget.

Det spelar ingen roll hur många gånger man försöker påvisa att arbetsgivarnas behov av kompetens när de ska rekrytera inte finns bland de arbetssökande som kvarstår. Det krävs utbildning som matchar mot arbetsgivarnas behov och det framhäver Arbetsförmedlingen gång på gång, men det är som att skrika rätt ut i tomma intet.

Svenskt Näringsliv har en hög tilltro till att om man tar skattemedel och ger till deras medlemsföretag så kommer matchningsproblematiken att lösa sig över en natt.

Christer Hansson

16 svar till “Svenskt näringsliv och Arbetsförmedlingen.

 1. Jag skulle nog vilja hålla med svenskt näringsliv… Arbetsförmedlingen är en onödig instans (tyvärr) och så byråkratisk att det är lättare att få arbete om man aldrig vänder sig dit. Jag antar att det handlar om politiska beslut som ska följas.
  Har du läst om den här kvinnans son och erfarenheter av AF? Det speglar typ det mesta jag hört. AF i ett nötskal. https://elseh.wordpress.com/2018/04/01/galenskap-2/

  • Kan lova att det inte blir bättre med privata aktörer. De negativa berättelser och bilder som florerar har oftast ett större djup om man tittar närmare på det.

   • Jag ser att det mesta i samhället blir bättre om det inte styrs politiskt. Ingen av mina barn har någonsin varit på AF och alla har haft jobb hela tiden. Försök sitta och läsa ansökningar som kommit in om du söker personal och se att ett par 100 st är från folk helt utan kvalifikationer som skickar ansökningar enligt AF anvisningar om hur många jobb som ska sökas i veckan. Det stjäl tid från övriga i samhället

  • Nu har jag läst artikeln eller inlägget och samma sak kommer hända om privata aktörer tar över eftersom de kommer att ha samma regelverk att förhålla sig till. Det är politikerna som skapar lagar och förordningar som sedan myndigheterna har att utföra. Finns nog ingen människa i Sverige som upplever att de fått jobb av arbetsförmedlingen eftersom det är ett individansvar att söka jobb. Kommer bli samma upplevelse med privata aktörer

 2. Vad menar du med dold politisk agenda? Jag ser ingen dold agenda i Svensk Näringsliv. Jag upplever att de är öppna med vad de tycker och tänker. Det är ju en del av deras uppgifter som opinionsbildare. De vill ha en förändring och driver på mot det. Att vi får ha olika åsikter och debattera – är en den av vår demokrati.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.