Svenskt Näringsliv och Arbetsförmedlingen

Så här ser det ut när man gräver lite mer i Svenskt Näringslivs påstående om missnöjet med AF.

Mer fakta från Svenskt Näringsliv

Christer Hansson

5 svar till “Svenskt Näringsliv och Arbetsförmedlingen

 1. Tror tyvärr att det är viktigare att fokusera på de problem som lyfts fram än att försöka förneka dem. Det blir lite löjligt att förneka att Svensk Näringsliv representerar många svenska företag, framförallt stora företag, som anställer många. Det leder ingenstans, möjligen till pajkastning. Vi får hoppas att politikerna tar hand om frågan, dvs de som sätter regelverk och styr myndigheten. De har att ta hand om nödvändringa förändringar. Myndigheten har nog med att ta hand om de problem de har sedan tidigare.

  • Förstår inte vad problemet är att bemöta Svenskt Näringsliv med seriösa och grundadefakta. Vad är det för pajkastning i det? Vad är det för förnekande när man gång efter annan öppet redovisar och förklarar? Mikael Sjöberg välkomnade debatten och insynen när han tillträdde och har efter det gjort allt han kunnat sedan och ändå möts myndigheten med oseriös och ogrundad kritik.

   • Oavsett vad man tycker i sakfrågan, så handlar det i det här läget om förtroende. Det kräver att vara extremt tydligt med att visa att man lyssnar, att man är öppen och är beredd att göra något. Att gå i försvar, eller agera i affekt, riskerar att man uppfattas som mindre lyhörd med en oförmåga att ta kritik. Även om det inte alltid går att bevisa i grunden, så kan det ligga något i hur andra uppfattar situationen,

    Vad Sjöberg än må ha för ambitioner så framgår det inte av de senaste dagarnas debatt. Det är synd. Han är ju väldigt anonym, möjligen kan han ge en mjukare ton i debatten. Vill man bemöta, bemöt med idéer om vad som kan göras framåt, utvecklande och förbättrande idéer.

   • Jag förstår ingenting av vad du skriver. Mikael har varit ödmjuk inför all debatt och kritik som har varit mot myndigheter. Förstår fortfarande inte vad du ser för problem med myndighetens öppenhet och välkomnande till insyn. Arbetsförmedlingen har inte försvarat sig någon gång, däremot har man kompletterat med fakta som är öppen och tillgänglig och den är i en ständig förändring utifrån uppdragsgivarnas direktiv. Vad är det för affekt du pratar om?

    Myndigheten och Mikael bemöter med vad man avser att göra och har så gjort i flera år.

    Om man ska prata om det grundläggande problemet så är det matchningsproblematiken och det handlar om något helt annat än om vem som ska vara utförare.

   • Det jag har referat till är de artiklar du hänvisat till. I dessa framgår inte Sjöbergs ambitioner, utan främst ett ifrågasättande av Svensk Näringslivs siffror.
    Jag håller på att läsa in mig på helheten och som utomstående är det inte helt lätt och kommer att ta tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.