Varför fasta?

Att fasta är en mänsklig nödvändighet. Som fri, och därmed ansvarig för sitt liv, väljer varje människa vad hon skall säga ja och nej till. Våra val formar oss. Vi står i vår fulla rätt att slösa bort våra liv. Vi har också möjligheten att bevara vår värdighet. Vi kan hänge oss åt det som deformerar vårt ansikte. Vi kan också överlåta oss åt det som förädlar vår själ. Att fasta vilar på insikten om människans svindlande kapacitet. Vi är förmögna till det mest fasansfulla. Vi bär också på fröet till det gudomliga. Vad det blir av våra liv står inte i förhållande till vår förmåga att lyfta oss själva i håret, utan till vilka makter vi lierar oss med. Nåden är den största kristna tanken. Frälsningen är en oförtjänt gåva. Men när Gud öppnar sin hand och räcker oss sina gåvor väljer vi hur vi förvaltar dem. Det är här fastan kommer in i bilden. Att fasta är att ta sig själv på allvar. Det är att tänka stort om livet och förvalta gåvan att vara människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.