Vilken dag upplever vi som mest helg?

Man intervjuade människor för att få reda på vilken dag av fredag, lördag och söndag som man upplevde som mest helg. Man kan ju tro att det givna svaret är lördag för att man då är mitt emellan fredagen och söndagen, men det visade sig att majoriteten av de tillfrågade svarade fredag. Detta trots att de flesta jobbar på fredagen och inte har mer ledig tid den dagen än de andra arbetsdagarna. Anledningen till det svaret var att man hade hela helgen framför sig. Kanske därav fredagsmyset som ett sätt att fira in helgen.

Den dag som man tyckte var minst helg var söndagen och det beroende på att den ligger i anslutning till kommande arbetsvecka.

Det är lite knepigt tycker jag. Söndagen innehåller precis lika mycket ledig tid som lördagen och definitivt mer  än fredagen. Ändå så upplever de flesta fredag som mer helg än söndag.

Risken med en sådan uppfattning är att man inte tar tillvara söndagen för den hela lediga dag som den är för många utan man förstör den genom att gå och misspeppa över att det snart är måndag.

Arbetsdagarna är heller inte så dåliga. Oavsett om vi trivs på jobbet så är det endast en tredjedel av dygnet timmar som vi är där. Två tredjedelar av dygnen är vi lediga och kan göra vad vi vill. Alltså små semestrar eller helgdagar varje dag.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.