Kaffet är det femte evangeliet

Har parkerat nere vid hamnen för sitta ner en stund och reflektera efter högmässan och kyrkkaffet.

20130804-113841.jpg
En stor del av min längtan till Öland är att få ta del av församlingsgemenskapen i Borgholm församling. De har alltid erbjudit en öppenhet och ett välkomnande. Jag hoppas att en dag på något sätt kunna få ge något tillbaks till församlingen och de som besöker den.

20130804-114144.jpg

20130804-114152.jpg
Lina Bengzon predikade på ett alldeles lysande sätt om förlåtelse och nåd. Hon tog fasta på en reklamfilm som TV4-dokumentär rullar just nu och som berör på ett sätt som får oss att reagera.

Det femte evangeliet är kaffet och jag njuter i fulla drag att få prata med dessa människor och dela berättelser med dem. Min älskade Aina, 86 år som har en sån livslust och glädje att det räcker till många. Den införde kyrkvärden som kan berätta om livets förutsättningar på ön. Prästen som är infödd, har varit iväg en sväng och nu är tillbaks. Paret som bor på västkusten men som i 25 år åkt till stugan i närheten av Borgholm och så några till vid bordet. Vi gick laget runt för att försöka definiera varför vi älskar Öland och de blev ju spännande med både de inföddas, inflyttandes och oss sommargästers perspektiv. En runda va vi alla är ifrån. -Jaha! Du är från Örebro, där bor en av mina döttrar. Aha! Örebro, det var närmast stora stad när jag var ung 🙂 Finns Krämaren, Stora Hotellet och Strömpis kvar? Våra liv vävs samman av våra berättelser.

Och så en hyllning till den goda predikan. Hur hade den berört var och en? Våra vittnesbörd om hur det berört öppnade upp för någon annan. Och så kan även en präst få lite mänskligt beröm för ett gott arbete och få må bra i det 🙂

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.