Ett ljus för Lillis

Nu på morgonen brinner det ett ljus för våran avlidne katt Lillis.

20131119-071338.jpg
S är på väg med henne nu för kremering efter en tids förvaring i kyla. Lillis var våran gammelkatt och på slutskedet i hennes liv så vårdade vi henne ömt. S visade en enorm omsorg för henne och det är jag glad och tacksam för eftersom jag brast i mitt tålamod då och då när Lillis var förvirrad och gaggig.

S visade också stor vördnad och respekt för Lillan när hon avlidit och gjorde dagarna efter det till ett vackert gemensamt sorgearbete där vi hade Lillan nära oss.

Jag lärde mig mycket om mig själv den sista tiden tillsammans med Lillis och tiden efter hennes bortgång. Jag ångrar med sorg i mitt hjärta att mitt tålamod med henne brast. S och jag har pratat om det och det ända som jag kan göra för mig, Lillis och min omgivning är att ta lärdom och göra bättre.

S och jag har inte varit synkade i tid och rum för den sista hanteringen av Lillis kvarlevor och vi har nog inte varit mogna för det. Vi har pratat mycket om var vi ska strö hennes aska och det kommer att bli på Öland som hon älskade så mycket.

I somras när vi var inne på en second hand-butik så stod urnan där och väntade på oss och jag tror att det var det som har fått oss att ta det avslutande initiativet.

Jag är så tacksam för att S är så initiativkraftig i det här för jag vill få det gjort men har inte mäktat med.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.