Långpass innan kalas

S har hållit på och förberett mitt födelsedagskalas i flera veckor känns det som och nu i helgen har hon hållit på non-stop och hemmet dignar nu av mat, fika och pynt. Hon är enastående bra på att skapa trivsamma miljöer.

Nu stack hon ut på en 7 kilometers runda och jag håller på att rigga för 22. Därefter blir det de sista förberedelserna innan gästerna kommer. Jag fyller år på torsdag men vi väljer att fira i dag med släkt och vänner. December är ju en enda stor fest, faktiskt en födelsedagsfest om man letar efter julens kristna ursprung, så då är det lika bra att festa på.

Det är ju inte så noga att festen är just på födelsedagen. Jag tror inte att Jesus är född den 24 december men vi har valt det datumet att fira på. De tre vise männen dök ju inte heller upp på hans födelsedag, de uppvaktade ju honom lite senare, så därför tycker jag att det är okey att fira lite ”runt omkring” bemärkelsedagen. Det är ju ändå företeelsen vi firar.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.