Tisdagens katekumenat

Nu har jag lagt planeringen för tisdagens katekumenat som jag kommer att leda utan någon ledning eller inblandning från församlingen. Apropå mitt tidigare inlägg om att inte alltid vara betrodd som lekman inom kyrkan.

Jag har fullt förtroende från Örebro Nikolai församling där jag även får ett så stort utrymme som jag behöver. Däremot så blev jag ifrågasatt av några anställda vid ett sammanhang som jag var med i för ett par veckor sedan. De anställda var skeptiska till att en lekman skulle kunna hålla sig till den kristna tron samt inom svenska kyrkans ramar.

Hur som helst så kommer vi på tisdag att planera våran kallelsens gudstjänst. Vi kommer att prata om vad det kan innebära att vara kallad och så ska vi hinna med ämnet ”Hur får man balans i livet”.

En av texterna som vi kommer att jobba med är från psaltaren och lyder så här:

”Våra dagar rinner bort under din vrede, våra år försvinner som en suck.
Sjuttio år varar vårt liv, åttio om krafterna står oss bi.
De flyende åren är möda och slit, snart är allt förbi, och vi är borta.
Lär oss hur få våra dagar är, då vinner vårt hjärta vishet.”

Ta vara på era liv mina vänner!

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.