En ängel dök upp

Hade några brev som skulle på lådan så jag cyklade till mitt Coop där postlådan står alldeles bredvid den tiggande kvinnan. Hade inga pengar på mig så jag försökte att posta utan att hon skulle se mig.

Då cyklar en tjej upp bredvid mig, hoppar av cykeln och med ett brett leende säger hej till kvinnan. Hon får fram en termos och en mugg som hon häller upp varm glögg samtidigt som hon på engelska förklarar för den tiggande kvinnan att det är varm alkoholfri dryck.

Kvinnan tar emot lite tagen och förvånad men det verkar som hon gillar det. Under tiden får tjejen med cykeln fram en stor fin dunjacka som hon ger till kvinnan och nästan genast därefter hoppar upp och försvinner lika snabbt som hon dök upp.

Där står jag bakom den tiggande kvinnan och häpnar över det stora mod och kärlek som tjejen visat.

Det är sådana människor och handlingar som är det ljus som trycker bort det mörker som försöker att lägga sig över vårt land. Det är sådana händelser som får mig att kanske våga ännu mer för att ge stöd och mänsklig omtanke till den tiggande kvinnan.

Christer Hansson

4 svar till “En ängel dök upp

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.