Temamässa kvinnodagen

Mässan leddes av kvinnor och så kan det vara ofta nu för tiden, vilket är bra. Psalmernernas text eller musik var skrivna av kvinnor och predikan handlade om Gud ur ett könsperspektiv. 

Jag minns när jag var ung och Sportspegeln hade enbart kvinnliga programledare och visade endast idrottande kvinnor på internationella kvinnodagen.  Det kändes jättekonstigt och jag såg fram emot att resten av året skulle det vara som vanligt igen. 

Det är bara några år tillbaka som det kom fram kvinnliga sportkommentarorer till ishockey och fotbollsmatcher på TV och det kändes också väldigt ovant till en början. Idag är det vanligt och det finns en hel del kvinnliga expertkommentatorer i TV-rutan. 

Det är bara gamla vanor som ska brytas och låta kvinnor släppas fram på mansdominerade områden. Det blir minst lika bra och ibland bättre. 

Sedan kvinnorna fick större utrymme i kyrkan och framförallt prästerna så har det blivit en kyrka som jag känner igen mig i och trivs med. Tyvärr så hittar allt färre män in i kyrkans gemenskap. 

Idrotten är långt ifrån jämställd och det verkar gå långsamt i den utvecklingen. Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.