Guidad tur i S:t Nikolai kyrka

Fick tips på kyrkkaffet i söndags att delta i en guidad tur av kyrkan nu när jag är i Halmstad och eftersom det var sista veckan den hör veckan så ville jag ta den möjligheten.  

 Susanna och Samuel, två fina ungdomar klädda i medeltidskläder gjorde en fantastisk bra och intressant guidning av kyrkan. De var otroligt pålästa och jag rädd mig massor, dels om kyrkan men även om allmänna ting som jag var okunnig om. 

De var supertrevliga och vi fick bra chill eftersom jag var den enda deltagaren. Sånt gillar jag när det blir personligt och nära. De hade haft många besökare de tidigare veckorna men nu är ju säsongen på väg mot sitt slut. 

Vi gick runt i en och en halv timme och jag njöt i fulla drag. Som avslutning gick vi upp i kyrktornet vilket var första gången för mig, att vara uppe i ett kyrktorn och där spanade vi ut över Halmstad och havet som flödade i sol. 

Väl nere på marken tackade jag dem för en utmärkt guidning och svenska kyrkan som erbjöd detta. Det är fantastiskt att få delta i någon sådant och det är kostnadsfritt 🙂

Även kaffet och saften inne i kyrkan var kostnadsfri 🙂  

    
    
    
 
Man kan tycka vad man vill om kyrkan men man bör förstå att den har haft en central roll i historien. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.