Kvinnor är vackra

Vagn 3 på SJ regionaltåg på väg till Göteborg är full med medelålders kvinnor som ska gå på kvalitetsmässan. De sitter och bläddrar i mässtidningen, ringar in vilka föreläsningar de ska gå på och berättar för varandra.  

 De byter telefonnummer sins emellan för att kunna ringa om de tappar bort någon. De jobbar inom vården på nåt sätt kan jag höra utifrån dialogen. 

Jag bara älskar det och är skälet till att jag trivs bättre att umgås med kvinnor istället för män. De är så ohämmat i nuet och öppet förväntansfulla, som om de minns hur det var att vara barn ute på resa. 

Så hade det troligtvis inte varit i dn vagn full med män på väg till samma mässa. Det hade först pinnats revir och rangordnat sig. När det hade lagt sig och alla funnit sin plats i hierakin hade man pratat om favoritlagens senaste idrottsresultat. Sedan hade man pratar i tekniska termer och övriga ”hårda” frågor inför mässan. Några hade nog redan hunnit byta en primla eller två under läppen. 

Tillbaka till kvinnorna. De har lagt ner tid på morgonen till att sminka sig och klä sig snyggt och det ligger en lagom blandning av parfym i vagnen. Gissar att de är 50+ och de är så vackra allihopa och de har charm och personlighet i sin trygghet. För trygga i sig själva verkar de vara. 

Özz Nujen sa igår att 9 av 10 män är fula men 9 av de 10 tycker att de är Guds gåva till kvinnorna, medan i princip alla kvinnor är vackra men få av dem tycker det själva. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.