Trädgårdsdag

Väcktes tidigt och bra var väl det trots att det var svårt att öppna ögonen, en hel trädgårdsdag väntade med uppsatta mål för vad jag skulle hinna med. 

Installerade katten som jag skulle ha över dagen när matte gjorde andra ärenden och började sedan med att plocka dagens skör av maskrosor. Det blev en kvarts skottkärra trots att jag plockade varenda gulblommande i går. 

Fortsatte med att vertikalskära hela gräsmattan och sedan räfsa ihop allt jag rivit upp

Tog en sväng till Överskottsbolaget innan dottern skulle låna bilen. Ville köpa vem allt jag kunde tänkas behöva under eftermiddagen när jag skulle bli billös. 

Det blev fyra burkar träolja och en pensel. Kompostgallet. En fot att dra i backen för att sedan ställa tvättvindan i den. Tvättlina att byta ut i tvättvindan. Gjorde lite fynd i fyndlådan också där priset på de röda lapparna skulle halveras i kassan. En piggelin och lite hushållsprodukter blev det också. 

Satte upp min sjätte kompost och preparerade med grenar i botten och har sedan resten av dagen varvat med det material som blivit över i trädgårdsarbetet och skyfflar från markomposterna som behöver blandas upp. 

Kanthögg gräset vid plattgången och fixade till med foten till tvättvindan samt bytte en av linorna.

Det har ju varit en riktig tvätt och torsdag så tvättmaskinen har gått non stopp. 

Kantklippte gräset innan jag som bonusgrej på dagen satte upp hängmattan mellan bigarå- och päronträdet. 

Det tog hela dagen som varit varm och härlig. 

Det var skönt att få duscha av mig innan matte kom och hämtade katten som suttit på balkongen och tittat på mig när jag trädgårdsarbetat.  

Christer Hansson

2 svar till “Trädgårdsdag

  1. JissesAmalia så flitig du varit. Ja ska man slippa maskrosorna i gräsmattan gäller det ju att vara ihärdig nu den här årstiden. Min erfarenhet är att maskrosorna vinner ALLTID. Lättare att stå ut med om man gläds över deras upproriska, uppkäftiga sätt att ALLTID komma igen, genom att spränga asfalten för att de ska upp. De är vackra att titta på. Blomman god att göra vin på. Spröda blad goda i sallad. Blomma och blad goda och nyttiga att torka och göra te på. Använd aldrig stjälken. Tror den är giftig.
    Men visst – det är ingen glädje då hela gräsmattan är fylld av maskrosor. Då man klipper lägger sig blomman ner och man tror man klippt bort den. Men strax efteråt har den uppkäftiga blomman rest sig igen! För att det inte ska uppstå är man tvungen att klippa gräsmattan två gånger, en gång och ena hållet och nästa gång åt andra hållet. Inte alltid uppskattat då man har stor tomt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.