Lutfisk

Ett fint minne från förr, när jag var barn var att mormor skulle ha lutfisk till jul.

Jag åt inte och ingen annan heller vad jag minns, förutom mormor och traditionen försvann med henne.

Tror det är två år sedan jag åt rätten för första gången och det blev en bit förra julen också.

Firar trettondagsafton hos en kompis och vi äter lutfisk med vitsås, potatis och gröna ärtor och jag känner mig vuxen på gränsen till gammal 🙂

Christer Hansson

Ett svar till “Lutfisk

  1. Oj, så vuxen blir jag aldrig. Under uppväxten firade vi alltid jul med pappas ene bror med familj. Vi kusiner var jämgamla och hade alltid roligt. Vartannat år då vi var hos dem var kusinernas mormor också där och hon skulle absolut ha lutfisk. Ingen av oss andra. Sill av alla möjliga sorter åt alla vuxna, men inte vi barn. Syrran och jag nobbar fortfarande sill och det tror jag urinerande också gör. Liksom med Janssons frestelse. Och dopp i grytan. Nu är vi ordentligt vuxna men detta äter vi inte. Ja så kan det vara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.