En av tre vise män

Jag söker mening i de olika helgerna vi firar och har hittat den i de flesta.

Trettondagen är en sådan där helg som tidigare bara varit en ledig tid om den legat på en vardag.

Nu är den fylld av massor av mening och det finns fortfarande utrymme kvar att fylla på med lite till.

Tror det är tredje eller fjärde året i rad som jag inbjudits att spela en av de tre vise männen i ett kort drama i trettondagens gudstjänst och det har blivit en av meningarna med det här firandet.

Att få vara delaktig och medverka skapar en innebörd att förhålla mig till.

Julens firande sträcks ut från att bara vara julafton och juldag. Hela sträckan därifrån med juldagen, nyårsafton och trettondagsafton blir en del av julen trots att jag jobbat alla arbetsdagar, eller tack vare att jag jobbat och därmed uppskattat den lediga tid som skapats i helgdagarna för att vi ska kunna fira.

Dramat vi spelade upp hade en lättsam ton och går att se på facebook om man är lite klurig och letar upp mig där.

Det är så fint att vi medlemmar tas till vara. Jag är ingen skådespelare, men tycker att det är roligt att få en roll och läsa in mig på ett manus och på speldagen få klä ut mig lite. Det gav mig mening till trettondagen.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.