Smarthet borde det heta

Jag försöker att vara snäll utifrån den moraliska kompass jag fått och livet lärt mig.

En erfarenhet är att det finns mindre snälla människor som äter upp min naiva snällhet och förstått att det får jag leva med. Den är den oändliga kärlekens källa jag får hämta mer snällhet ur och mata de där rackarna med. Till slut borde de bli mätta och lite däst rapa upp egen snällhet som spiller över på de närmsta i deras omgivning.

Bob Hansson reflekterar över snällhet som en framgångsfaktor http://t.sr.se/2FaeqX9

Christer Hansson

9 svar till “Smarthet borde det heta

  1. Jag anser mig vara snäll. Men jag är även Ateist och har märkt att ifall jag är snäll och talar om för en Trist att det finns felaktigheter i Bibeln så betraktas jag som elak.

    Snällhet är som skönhet. Den finns i betraktaren.

    Du kan aldrig bestämma hur du ska upplevas av någon annan.

    Man kan tro att man är snäll samtidigt som någon annan upplever dig som elak och dum.

  2. Fniss, du var ju hur snäll som helst som nästan erbjöd dig att åka hit till mig för att visa hur man byter sladd på en lampa! Den gesten uppskattar jag. Men en av sönerna har erbjudit sig att ge mig en lektion. Du är bara snäll, liksom min son. Jag däremot är korkad som av bekvämlighetsskäl inte lärt mig hur man gör

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.