”Det har förändrat mitt liv”

Var tredje söndag från höst till vår är det Pilgrimskonfa-träff och vi har varit på läger och nu är vi veckan i England och i dag genomförde vi våran stora pilgrimsvandring från Chilham till Canterbury.

Vädret var strålande och ungdomarna njöt i fulla drag av vädret, landskapet och gemenskapen.

Kommentarer som ”här vill jag stanna”, ”Vad mysigt vi har”, Jag trodde aldrig att det skulle vara så här kul” värmde mitt hjärta.

Smartphonernas kameror har gått varma och det har snapchatats och instagramats som aldrig förr för att de ville dela med sig till kompisar och familj.

Många förtroliga samtal under vandringen mellan ungdomarna och med oss ledare.

Det är också första gången under konfirmstionstiden som vi får möjlighet att lära känna varandra ordentligt. Min erfarenhet är att vi startar resan som enskilda individer och kommer hem som en homogen grupp som varit med om upplevelser och erfarenheter.

Varför lägger jag ner all den här tiden på detta? En heldag var tredje söndag och en vecka varje år där jag använder mina semesterdagar.

Jo, för att en enda kommentar från en av ungdomarna har ett mycket högre värde än allt det jag själv lägger som insats.

”Konfirmationstiden har förändrat mitt liv”.

När jag ser en ung människa med ett helt liv framför sig växa från en ostrukturerad och lite vilse tillvaro till att hitta struktur och mening så finner jag motivationen till att fortsätta att lägga mitt engagemang i potten för en god värld och framtid.

Mer kanske jag inte kan göra, med det är vad jag kan göra.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.