Skön morgon och förmiddag.

Vaknade skönt i stugan efter en natts sömn till brasans sprakande. Åt en god frukost och njöt av skogens välgörandeintryck innan jag tog bilen in till stan.

Mötte Sören som troget sköter gräset åt mig. Det borde vara obligatorisk med robotgräsklippare för alla trädgårdsägare som har svårt att hinna med sig själva och sina gräsmattor.

Tog mig vidare till Olaus Petri-kyrkan där de spelade musik från kyrktornet innan gudstjänstens början.

Christer Hansson

7 svar till “Skön morgon och förmiddag.

  1. Funderade på en sån då jag bodde kvar i huset. Men fick höra talas om att igelkottarna blivit ännu färre sedan robtgräsklipparna kommit. De klipper av taggarna på dem. Vi hade igelkottar hemma någon gång ibland så det var tur att vi aldrig skaffade en sån.

      • Jag vet inte riktigt hur det går till. Ojämn mark kanske? Har ju också hört att igelkottar och harpaltar gömmer sig trädrisskräp som kan samlar ihop och sedan tänder eld på sista april. Och kottarna, harpaltarna hinner inte ta sig ut. Blir smått illamående bara på tanken att det kanske blev så hos oss.

      • Artikel om robotgräsklippare som dödar igelkottar finn i Aftonbladet 3 juli. Googla på igelkottar robotgräsklippare. Det finns tydligen robotgräsklippare med ett speciellt igelkottsskydd. Att det skyddet finns måste bero på arr igelkottar skadas? Man minskar risken genom att bara köra den dagtid. Det är ju ett bra sätt att minska risken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.