Tillfredsställelse

Att bita sig fast i något med djup och tålamod ger en inre tillfredsställelse (och vilket är den grund varpå samhället vilar 😉 ). Det kan vara i stort och smått. Andligt och materiellt, vi behöver båda för att få balans i livet.

Samhället bygger på ytlighet. Kapitalismen vill inte att vi tänker, är kritiska eller fördjupar oss. Vi ska tyst och fogligt svälja all propaganda i syfte att konsumera mera. Klyftorna mellan människor ska öka.

Jag är klar med trottoaren, det som jag visar upp för alla förbipasserande medmänniskor. Ett varm hälsning och ett välkomnande. Häcken är klippt och asfalten sopad från grus, skräp och gamla löv. Det nya ogräset som försöker ta sig upp har fått en svedande omgång av gasolbrännaren.

Varje gång jag tittar ut genom köksfönstret och blickar mot den klippta häcken så känner jag en tillfredsställelse av att jag uppnått mitt mål. Varje gång som jag svänger in med bilen och ser helheten av min trädgårds fasad ut mot min omgivning så känner jag stolthet över det jag ha skapat.

Det går inte att köpa den lyckan, tillfredsställelsen eller stoltheten.  (förutom på Ikea 😉 ).

 

 

 

Ett svar till “Tillfredsställelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.