Nu är hon borta

Min katt Marina lämnade jordelivet i dag klockan 10. Jag var på väg med henne redan igår på kvällen men jag ville prata med C först och det drog ut på tiden innan jag fick tag på henne och då kändes det för sent på dygnet.

Samtidigt så tog Marina tag i nya krafter och började vandra runt på svaga ben. Vi trodde knappt att det var sant att hon orkade komma tillbaka ännu en gång.

I morse verkade hon svagare igen och jag ville åka iväg med henne innan jag skulle dra vidare till Spånga men Djurkliniken hade tid först klockan 10 så jag fick ringa syrran och svågern som erbjudit sig att hjälpa mig om det behövdes.

Det var jättejobbigt att lämna Marina och veta att det var för sista gången. Hur tar man ett sådant farväl. Jag smekte henne så som bara husse kan och pussade henne på pannan så som hon är van vid. Det sista jag såg av henne så var hon fin och lade sig för att sova.

Hade dåligt samvete för att jag lämnade henne sina sista timmar i livet i stället för att vara med henne ända fram till slutet.

Jag anlände till mina vänner i Spånga vid 09:30-tiden och fick annat att tänka på eftersom vi skulle börja klockan 10 och när jag tittade på klockan igen så var den 10:20 och då visste jag att Marina var borta. Det var skönt att få bli distraherad i tanken den tidpunkten som hon försvann.

Det var också skönt att åka direkt från Spånga till min dotter i Uppsala hon, C och småtjejerna tog emot med kramar och god mat.

Jag har pratat med syrran på telefon och hon berättade att allt gick lugnt och stilla ända från att de hämtade Marina till det att hon somnade in.

Är glad och tacksam för alla människor jag har haft stöd av i dag. Gänget i Spa för själen, min syrra och svåger och C.

Christer Hansson

2 svar till “Nu är hon borta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.