Adventsgudstjänst i Västerås domkyrka

Kunde likväl ha valt att fira första advent i någon av mina hemförsamlingar, Olaus Petri eller Nikolai i Örebro men nu var min längtan till Västerås stor så det fick bli så och det är jag glad för. Många besökare även i den kyrkan, så som jag hör från andra håll idag. Bra och viktig predikan och så all skön musik som känns igen och hör till.

En god och trevlig lunchstund efteråt men mitt sällskap som följt med från Örebro och som bonus på det så sprang vi på min gode vän M som jag haft katekumenatet ihop med i Nikolai. Det var förresten hon som tipsade oss in till det utmärkta lunchstället vi valde. Ett ställe i Västerås som är en likas stor blandning restaurang/fik som det är butik.

Hade sån tur att min vän tackade ja sent igår kväll till att följa med, för precis därefter small det ju till i motorutrymmet på min bil. Inga problem sa hon och så tog vi hennes bil istället 🙂

En mycket trevlig för- och eftermiddag på första advent. Nu är jag hemma för att ladda om och ta ny sats mot Västerås för den adventskonsert som är i domkyrkan. Min vän tittade länge på mig när jag berättade det under lunchen och så kom vi in på ämnet Fri vilja.

Det är min fria vilja att frossa i julmusiken under adventstiden. Vad är mer meningsfullt än det för mig när alla basala livsnödvändigheter och plikter är gjorda?

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.