Och i rollen som sykomor….

…. kunde vi njuta av Christer Hanssons tolkning som det mytomspunna trädet. Han är nu nominerad till årets bästa växtroll inför konstiga-roller-galan senare i år.  

 Lite spännande med sykomorens anknytning till alla hjärtans dag är att man trodde att kärleksgudinnan Hathor höll till i trädets skugga och hördes i vindens brus. 

Annars är trädet mest känt för att den kortväxte tullindrivaren Sackaios klättrade upp i trädet för att se Jesus när folkmassan skymde. 

Det är jättekul när jag får kontakt med ungdomarna som i dag när vi övade våran lilla uppsättning om hur det gick till när Jesus och Sackaius möttes i Jeriko. De gick in för sina roller och uppgifter fullt ut och jag likaså, som Sykomor 🙂

Det har varit en heldag med konfirmanderna och jag är så imponerad av hur församlingen möter dem på deras villkor. Det är lätt att ha en töntighetssrämpel på kyrkan om man sällan eller aldrig är där men det hör kunde ha varit en modern ungdomsverksamhet var som helst och nu råkar den vara i kyrkan och konfirmanderna verkar gilla det. I dag var det bara 75 stycken där för den andra halva hade förhinder av olika själ.  

   
Vi ska alltså åka till England med ca 130 personer eller fler. 

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.