Delat tåg med min dotter 

När jag var liten åkte jag ofta med min pappa i hans lastbil och som ung tog jag alla körkortsklasser för att kunna jobba i företaget. 

Då när jag åkte med som liten brukade pappa säga ”nu är jag trött Christer och går bak i hytten och lägger mig en stund så får du köra”. Minns hur jag önskade att jag skulle kunna göra det, sätta mig och köra så att pappa fick gå bak och vila en stund. 

En av mina första körningar i åkeriet blev en långkörning tillsammans med min far och han tog första sträckan. Efter ett par timmar sa han ” Nu är jag trött Christer och vill gå bak och vila en stund, nu får du köra” och det blev ett av mina stoltaste ögonblick i mitt liv när jag satta mig bakom ratten mitt i natten. 

Nu sitter jag på ett tåg på väg till Stockholm för att uppdrag i arbetet och har sällskap av min dotter som varit i stan för att fira sin lillasysters födelsedag. 

Hon har gått i mina fotspår och präglats av mitt yrkesval på många sätt och hon har varit med mig på jobbet sedan hon var liten ända fram till mitten av tonåren. 

Nu har hon sitt första jobb efter kandidatexamen och vi sitter här och pratar jobb och företeelser som binder våra arbeten samman, som kollegor eller jämbördiga affärspartners och jag tänker att det kanske är samma stund för henne som när jag tog över ratten på långkörningen tillsammans med min far. 

 Christer Hansson

2 responses to “Delat tåg med min dotter 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s