där himmel möter jord

Ett ställe där det garanterat gör det är vid St:Elavi kapell i Borgholm som sedan många år tillbaka är en helig plats för mig.

Där möts himmel, jord, hav och människor och allt blir till ett.

Har känt en anspänning sedan jag kom hit inför att leda den förmiddagen med sång, meditation och samtal eftersom jag själv varit deltagare så många år och uppskattat den gemenskapen. Det är som ett ständigt pågående möte och samtal med ett års paus innan vi ses igen.

Det är öppet för alla som vill delta så jag hoppas att det på sikt hittar dit fler nyfikna människor som vill prata om livet.

När Coronan slog till ordentligt i mars blev det osäkert om jag skulle kunna resa hit och när rekommendationerna för inrikes resor lättades var vi osäkra på om vi skulle kunna genomföra arrangemanget ändå, men församlingen i Borgholm tog det beslutet och vi genomförde det coronaanpassat.

Min idé med arrangemanget var att man skulle känna igen de stora dragen från förr med sånger från Taizé, meditation och samtal, men med lite nya grepp att genomföra dem på och det funkade bra.

Har ett arrangemang kvar att genomföra och jag lärde mig mycket igår inför det.

Det gäller att våga ta tag i saker och ett församlingsliv och dess arbete bygger på det att alla som vill och kan bidrar med sitt och det här är det som jag trivs med att göra.

Det är också kul och hedrande att få ett sådant uppdrag av en annan församling och en församling som gett mig så mycket fint under åren.

Gillar också att vara en del av samhället och bygden jag befinner mig på och inte bara driva runt som värsta turisten.

Det blev för mig en helig förmiddag tillsammans med de övriga deltagarna och nu känner jag mig trygg inför nästa torsdag.

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.