Europe väckte minnen

Stod där i regnet på Gröna Lund och sveptes med av tidsmaskinen till tidigt -90 tal då jag var väldigt förvirrad och vilse i livet. Det fanns inga ramar på tillvaron och jag levde i nuet utan att tänka på framtiden.

Det fanns inga mobiltelefoner eller datorer och jag hade köpt min första cd-skiva utan att ha någon spelare att spela den på. Det var fortfarande vinyl som gällde.

Jag jobbade heltid, men hade aldrig några pengar, de tog slut när lönen kom, eller strax innan och jag var konstans olyckligt kär.

Märklig känsla att stå där i regnet efter en arbetsdag med ansvarsfullt arbete, meriter och erfarenheter och en livsfilosofi att vila i. Pengarna räcker till med en trygghet i tillvaron och så kommer den där 90-tals känslan sköljande över mig där allt var förvirrat och hopplöst.

Triggern var Europe som stod där framme och rev av sina klassiska riff och ackord som om tiden stått still. Musiken lockade fram en tid som jag är glad att ha bakom mig och ur det perspektivet är det bättre nu än förr.

Christer Hansson

Ett svar till “Europe väckte minnen

 1. Min äldste son var stort fan av Europe. Alla våra vinylskivor hade sedan länge hamnat i källaren eftersom det då bara var cd som gällde. Dom stereoapparaterna var ju betydligt mindre.
  Då sonen var 12 år, 1987, bar jag upp en stereospelare och några av våra LP:n för att spela för honom.

  Thihi, jag trodde han skulle bli imponerad över all våra bra skivor. Bidde inte riktigt så.

  Vid flytten hit där jag bor nu var den just den sonen som bar in flyttkartongerna med LP:n och singlar.
  -Morsan, ska du verkligen ha kvar den här skiten, undrade han???!!!!!!

  Jag lyssnade ju faktiskt på Europe då när han var 12 för att han verkligen gillade dem. Men han kom aldrig att förstå sina föräldrars musik.

  Jag var ung mamma. Men musiksmaken var tydligen större mellan oss än jag kunde tro. Fast hans tre yngre syskon har ändå uppskattat sina föräldrars musiksmak. Och dom är måna om att vinylskivorna ska finnas kvar i mitt källarförråd eftersom jag inte vill skaffa en stor, otymplig vinylsteteospelare att ha i lägenheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.