Vilka vanor ger oss ett långt och friskt liv

Min uppväxt och tidiga vuxna liv var nog inte det mest hälsosamma. Jo, jag rörde mig mycket som barn, men kosten funderar jag på om den var den bästa, men den kanske var det, har svårt att minnas, men det var nog mycket kött och potatis.

Så om jag funderar på mitt tidiga vuxna liv så kanske det är där jag missar både god kost och motion och en för stor dos alkohol för att vara nyttigt, men å andra sidan är det den delen av livet där jag har goda sociala kontakter.

Nu då? Jag äter varierat, både nyttigt och onyttigt. Tränar regelbundet. Är absolutist på alkoholen sedan många år tillbaka. Jobbar och stressar för mycket, men ber och går i Kyrkan.

Läste denna artikel och inser att ett glas vin om dagen skulle sitta fint och att jag kanske skulle få in mer vardagsmotion istället för att träna så hårt som jag gör och så måste jag bli bättre på att be minst tre gånger per dag.

Inspirerad av denna artikel och Tankar för dagen

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.