En mysig sommarmorgon med morgonmässa

Först och främst så behövde jag gå i mässan för att be om förlåtelse inför händelser i det förflutna som bubblar upp ibland. Ville också tända ett ljus för min vän som gick bort igår efter ett års kamp. 


Att regelbundet gå i kyrkan är att regelbundet befinna sig i liv och död, glädje och sorg, stolthet och skuld. Det är så sammansatt som livet är, man kommer inte undan men man är samtidigt beredd, vaken och medveten. 

Så i samma stund som jag sörjer min vän och känner skuld och ånger för händelser i det förflutna kan jag glädjas åt gemenskapen med de övriga gudstjänstfirarna i mässan och på kyrkfrukosten därefter. Att leva med kyrkan är att ständigt vara mitt i livet

Christer Hansson

Christer Hansson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.